Kirkemusiker

Auf Deutsch 🇩🇪

Jonathan Sievers

Jonathan Sievers organist og kantor i Sankt Petri København. Han leder kantoriet og de forskellige børne- og ungdomskor og har ved gudstjenester det musikalske ansvar for orglet.
Jonathan er uddannet fra Hamburger Musikhochschule i fagene orgel, kor- og orkesterledelse samt komposition. Derudover har en tilbragt et semester som gæstestuderende ved konservatoriet i Sankt Petersborg. Jonathan var i to Hamburger menigheder ansat som korleder og organist og har sat sit præg på talrige koncerter og gudstjenester både som dirigent, cembalist og klaverakkompagnatør.
Han interesserer sig for at opdage det nye og for den kreative bearbejdning af mesterværker fra renæssancen til det moderne. Det er også vigtigt for ham at inddrage verdslig musik i sit kirkemusikalske arbejde, fx værker fra Mahler, Strauss eller Sjostakovitj.
Det ligger ham også på sinde at kombinere egne kompositioner med praktisk musikudøvelse. Således har Jonathan Sievers komponeret talrige værker for børnekor, kor, solister og instrumentalister og opførte i 2017 sit Magnificat” og i 2018 sine 4 Szenen aus dem Hohelied.